Πως «κληρώνει» έδρες η UEFA…

Πλησιάζουν οι πολύ σημαντικές κληρώσεις για τις ομάδες μας στα κύπελλα Ευρώπης, που φέτος εκτός από το όνομα του αντιπάλου ή του ζευγαριού θα μας κάνουν σοφότερους για το που θα γίνουν τα ματς.

Είχε λεχθεί πως έψαχνε η UEFA έναν τρόπο να διασφαλίσουν πως δε θα υπάρξουν ομάδες να τα παίξουν όλα εκτός ή όλα εντός αλλά δεν ανακοίνωσαν ακόμα κάτι

Με μονούς αγώνες, το αν θα υποδεχθείς κάποιον ή θα ταξιδέψεις να πας να τον βρεις έχει ιδιαίτερη σημασία. Πως όμως θα μάθουμε την έδρα; Στη συνέντευξη τύπου στις 17 Ιουλίου ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν ξεκαθάρισε πως θα το καθορίζει η κλήρωση. Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, απλά η σημασία του ήταν λιγότερη.

Με ποιο τρόπο ακριβώς γίνεται; Στην κλήρωση υπάρχουν τρία μπολ όπως φαίνεται και στη σχετική φώτο που παραθέτουμε.

Αυτό στη μέση είναι άδειο και στα άλλα δυο μπαίνουν οι «δυνατοί» και οι «αδύνατοι». Αυτός που κληρώνει παίρνει ένα μπαλάκι από το ένα μπολ, ένα από το άλλο και τα ρίχνει στο άδειο. Ανακατεύει και όποιο μπαλάκι βγει πρώτο έχει την έδρα. Στην περίπτωση του Europa League, που έχει ένα σωρό υπό-γκρουπ της κλήρωσης, δεν κληρώνονται ομάδες αλλά αριθμοί που αντιστοιχούν σε όλα τα γκρουπ. Η διαδικασία για την έδρα όμως είναι η ίδια.

Είχε λεχθεί πως έψαχναν έναν τρόπο να διασφαλίσουν πως δε θα υπάρξουν ομάδες να τα παίξουν όλα εκτός ή όλα εντός αλλά δεν ανακοίνωσαν ακόμα κάτι. Μένει να φανεί αν θα αλλάξουν τη διαδικασία και με ποιον τρόπο αλλά όπως την ξέρουμε είναι αυτή που σας περιγράψαμε. Στο βίντεο του θέματος από τη σελίδα της UEFA, απο το 8:20΄και μετά πως έγινε η διαδικασία κλήρωσης των play offs του UCL πέρσι και βγήκε το ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ.

Καλή τύχη!

Επιλέξτε ως μέθοδο πληρωμής για πίστωση του Meridianbet λογαριασμού σας την MuchBetter και λάβετε επιπλέον ποσό ως Μπόνους το 10% της κατάθεσης σας!

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.