Σε μία… μπασκετική πρόταση προχώρησε η Conmebol προς την FIFA όσον αφορά τον χρόνο που χάνεται όταν ο διαιτητής κάνει χρήση του VAR, ρίχνοντας στην συζήτηση την επιλογή του τάιμ άουτ.

Η Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής πρότεινε την χρήση τάιμ άουτ όταν ο διαιτητής κάνει χρήση του VAR ώστε να σταματάει ο χρόνος και να δημιουργείται πρόβλημα μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες ζητάνε περισσότερα λεπτά καθυστερήσεων. Επίσης στην πρόταση υπάρχει και η εισήγηση να μπορεί κάθε ομάδα να κάνει χρήση του δικαιώματος και να ζητήσει από τον διαιτητή να συμβουλευτεί το VAR για κάποια συγκεκριμένη φάση, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα όπως το βόλει. 

«Ζητήσαμε με έγγραφο μας να σταματάει ο χρόνος και πως τα λεπτά που περνάνε όταν ο διαιτητής κάνει χρήση του VAR να μην έχουν καμία αξία όσον αφορά τον συνολικό χρόνο ενός αγώνα. Επίσης αναφέραμε πως κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό παρεμβάσεων στο να ζητάει από τον διαιτητή να κάνει χρήση του VAR» ανέφερε ο Ουίλσον Σεμέν, πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Conmebol. 

sdna.gr