Σε ένα πολύ κλειστό club, με τους κορυφαίους τενίστες που έχουν αγωνιστεί στην χωμάτινη επιφάνεια, μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την πορεία του στο Μόντε Κάρλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τίτλο στο Μονακό, ανοίγοντας λογαριασμό στις Masters κατακτήσεις, όμως ταυτόχρονα, εισήλθε σε ένα κλειστό club έξι τενιστών, που τα έχουν πάει περίφημα στη χωμάτινη επιφάνεια τα προηγούμενα χρόνια.

Roland Garros, Monte Carlo Masters, Madrid Open και Internazionali BNL D’Italia είναι τα τέσσερα πιο μεγάλα χωμάτινα events του Tour. Ο Στέφανος, έχει καταφέρει και έχει παίξει -τουλάχιστον- στα ημιτελικά και στα τέσσερα.

Μόλις έξι τενίστες το είχαν καταφέρει πριν από αυτόν. Στα 22 του, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε σε αυτό το κλειστό club και έγινε έτσι εκ των πιο επιτυχημένων στη χωμάτινη επιφάνεια, από το 2009 και έπειτα (το 2009 η Μαδρίτη αντικατέστησε το Αμβούργο).

Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ, Στάνισλας Βαβρίνκα και Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν καταφέρει κι έχουν φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά στα τέσσερα κορυφαία χωμάτινα events.

tennis24.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.