Η Real φοβάται τις «ζημιές» των χορηγών!

84

Το μεγαλύτερο «κομμάτι» των εσόδων της Real, δεν προέρχεται ούτε από τις πωλήσεις στις φανέλες, ούτε από τις πωλήσεις παικτών, εισιτηρίων διαρκείας ή συνδρομών στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ούτε καν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του συλλόγου, αλλά από τις χορηγικές συμφωνίες που έχει επισυνάψει με μεγάλες εταιρίες, ανά τον κόσμο μέσω του διαφημιστικού τμήματός της και του μάρκετινγκ.

Μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2019/20, τα έσοδα της «βασίλισσας» από τους 14 χορηγούς της (τους δύο βασικούς, δηλαδή την «Adidas» και την «Emirates» κι άλλες 12 εταιρίες επιπέδου «Audi» και «Sanitas») φτάνουν τα 371 εκατ. Ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί στο 45% του προϋπολογισμού της χρονιάς.

Αυτό που φοβούνται στη Real, είναι τα οικονομικά «απόνερα» και οι «ζημιές» που μπορεί να προκαλέσει η πανδημία του ιού Covid-19 στους χορηγούς της, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τα δικά της έσοδα.

Η Adidas (που πήρε δάνειο 2,4 δις από τη γερμανική κυβέρνηση για να «αντέξει») έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Μαδριλένους από το 2019 έως το 2028, που αποδίδει στον οργανισμό της Ρεάλ 100 εκατ. Ευρώ σε ετήσια βάση, συν μπόνους που μπορούν να φτάσουν έως και τα 50 εκατ. Ευρώ, ενώ η αεροπορική εταιρία προσφέρει άλλα 70 εκατ. Ευρώ ετησίως, στο «πορτοφόλι» των Μαδριλένων.

«Εάν δεν υπάρξει σύντομα… ποδόσφαιρο, οι χορηγοί ενδέχεται να αναζητούν επιστροφή μέρους των χρημάτων από τα συμβόλαιά τους ή να προβούν σε αναπροσαρμογές των συμφωνηθέντων», παραδέχθηκε ο διευθυντής χορηγιών της Real Ντέιβιντ Χόπκινσον, αναλύοντας τα πρώτα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια της διοίκησης των «μερένχες». Και τα οποία δεν είναι καθόλου… ενθαρρυντικά.

Το Empty Bet είναι ένας τύπος στοιχήματος όπου ένας παίκτης παρουσιάζει μία ιδέα για διαμόρφωση ενός παιχνιδιού.Το πρακτορείο εξετάζει αυτή την ιδέα και βάση αυτής προτείνει αποδόσεις αν και εφόσον πληρούνται  ορισμένες προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στους κανόνες.

Μια νέα προσφορά ονόματι Happy Hour φέρνει η Meridianbet στην διάθεση του στοιχηματικού της κοινού. Η προσφορά αυτή θα είναι διαθέσιμη για στοιχηματισμό στα πρακτορεία μας είτε στην ιστοσελίδα μας. Η προσφορά αυτή αφορά όλους τους εν εξελίξει αγώνες μεταξύ των ωρών 10-12 το πρωί μόνο.

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα είναι μεγάλο πλήγμα για όλους εάν δεν αρχίσουν τα πρωταθλήματα σύντομα!

  2. Ελπίζω να μην επηρεάσει και τις Κυπριακες ομάδες γιατι δεν μας βλέπω καλά στην Ευρώπη με Κύπριους παίχτες

Comments are closed.