Έρευνα: Το 20% των παικτών στην Αγγλία υποφέρουν από κατάθλιψη

Η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής φύσεως χτυπούν την πόρτα και στους αθλητές, πόσο μάλλον εν μέσω εγκλεισμού και πανδημίας. Οι επιπτώσεις σε δεκάδες παίκτες στην Αγγλία ιδιαίτερα δεν ήταν μόνο αγωνιστικές ή οικονομικές το τελευταίο δίμηνο, αλλά και βαθύτατα ψυχολογικές, με την Ένωση Παικτών να διεξάγει σχετική έρευνα και τα αποτελέσματα αναμένεται να συζητηθούν.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της PFA απευθύνθηκαν σε 262 μέλη της Ένωσης από τα μέσα Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου, αξιολογώντας τον αντίκτυπο της πανδημικής κρίσης στην ψυχολογία τους. Από αυτούς, οι 57 (22%) δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή έχουν σκέψεις αυτοτραυματισμού, ενώ το 72% ανέφερε ότι αισθάνεται συνεχή νευρικότητα στη διάρκεια της ημέρας.

Ταυτόχρονα, το 69% έδειξε να ανησυχεί για βιοποριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

«Έχουμε έναν αριθμό παικτών που ζουν από επιταγή σε επιταγή και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματά τους. Επίσης, είναι και τα ζητήματα υγείας – αν θα επιστρέψουν στη σεζόν, μπορεί να δουλέψει; Τι θα συμβεί με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα ”αν” προβληματίζουν», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής ψυχικής υγείας της PFA, Μάικλ Μπένετ.

Όσον αφορά τους νέους παίκτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στην meridianbet.com.cy, απλά πατήστε εδώ και επωφεληθείτε του Μπόνους Εγγραφής 100% μέχρι 50 ευρώ! Για περισσότερες πληροφορίες καθώς επίσης και για τους Όρους και Προϋποθέσεις της εν λόγω προσφοράς πατήστε εδώ.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ δύσκολο πράγμα, θα πρέπει να τους στηρίξουν όσο πιο άμεσα μπορούν

Comments are closed.