Κίνδυνος να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και το EURO ο Ιμπραΐμοβιτς.

Σουηδικό Μέσο αποκάλυψε πως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει μετοχές σε στοιχηματική εταιρία, παραβιάζοντας έτσι τον κώδικα ηθικής της FIFA.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σουηδός φορ της Μίλαν, μπήκε σε μπελάδες έχοντας το 10% των μετοχών της μαλτέζικης Gameday Group PLC, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard, κάτι που προφανώς απαγορεύεται ρητά από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου, Τόνι Ρόκα, ξεκαθάρισε πως ο Ιμπραΐμοβιτς κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις, καθώς μπορεί να χάσει την υπόλοιπη σεζόν με τη Μίλαν αλλά και το κυριότερο να μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Euro με την Σουηδία.

«Η FIFA μπορεί να επέμβει αυτεπαγγέλτως ή ακόμη κι αν οποιοσδήποτε καταγγείλλει την υπόθεση. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να τη διερευνήσει και να αποφασίσει. Εάν σε περίπτωση που προφανώς έχει διαπραχθεί παραβίαση του κώδικα και δεν είναι δυνατόν να αποφασιστεί η αξία του θέματος αρκετά γρήγορα, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή ποινή 90 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, και εάν η διαδικασία ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο, ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να χάσει το Euro Cup. Εάν αποδειχθεί αργότερα η κατηγορία, η μέγιστη κύρωση είναι τρία χρόνια. Η FIFA έχει μηδενική ανοχή σε θέματα τζόγου. Μπορεί να προκύψει ότι ο Ίμπρα επωφελήθηκε από τα στοιχήματα που προέρχονταν από αγώνες στους οποίους συμμετείχε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τόνι Ρόκα.

gazzetta.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.