Μια «ανάσα» από την επαναπόκτηση του Νεϊμάρ βρέθηκε το 2019 η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Ερίκ Αμπιντάλ, με τον Μπαρτομέου ωστόσο να έχει προτιμήσει ήδη τον Γκριεζμάν.

Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να είχε φορέσει εκ νέου το 2019 ο Νεϊμάρ (μετά την τετραετία 2013-2017), σύμφωνα με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, η «Μπάρτσα» ήταν σε συζητήσεις με την πλευρά της Παρί Σεν Ζερμέν, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο, το deal τελικά δεν ολοκληρώθηκε με βασική αιτία την προτίμηση που είχε δείξει λίγο καιρό νωρίτερα ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, στην απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση διαδραμάτισε και η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Βραζιλιάνου άσου και της Μπαρτσελόνα.

«Δέκα μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πήγα στο Παρίσι να μιλήσω με τον Λεονάρντο (σ.σ.: Αθλητικός Διευθυντής της Παρί). Ήμουν μαζί με τον CEO και μιλούσαμε για τον Νεϊμάρ. Σκεφτόμουν ότι για να πήγε ο CEO στο Παρίσι, θα τον υπογράφαμε. Πιστεύω 100% ότι εάν δεν είχαμε υπογράψει τον Γκριεζμάν, θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε εκ νέου τον Νεϊμάρ, επειδή αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένα εξτρέμ και όταν ο Νεϊμάρ ήταν στην Μπαρτσελόνα ήταν απίστευτος.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος παίκτης είναι καλύτερος, αλλά με το σε ποια θέση πίστευα ότι είχαμε ανάγκη εκείνη τη χρονική στιγμή. Η ομάδα χρειαζόταν εξτρέμ. Ο πρόεδρος αποφάσισε να υπογράψει τον Γκριεζμάν.

Ένα από τα επιχειρήματα κατά του Νεϊμάρ ήταν ότι είχε δικαστική υπόθεση εναντίον του συλλόγου, οπότε δεν ήταν εύκολο. Είπαν ότι θα έπρεπε να σταματήσει τις δικαστικές διαδικασίες, εάν ήθελε να επιστρέψει. Αυτό δεν ήταν δικό μου πρόβλημα, επειδή δεν ήμουν στο κλαμπ όταν δημιουργήθηκε αυτή η διαφωνία. Θα μπορούσα να υπογράψω τον παίκτη, αλλά δεν συνέβη
», τόνισε χαρακτηριστικά στην «Telegraph» ο Αμπιντάλ.

sport-fm.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.