Η Ολλανδία πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στην Τσεχία, με τις μηδέν τελικές στην εστία να αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των “οράνιε”.

Η Ολλανδία γνώρισε την ήττα από την Τσεχία (2-0) στην Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης στη φάση των “16” του Euro 2020, με την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται πρόωρα, συγκριτικά με τις προσδοκίες που υπήρχαν για τους “οράνιε”.

Η εικόνα των Ολλανδών δεν θυμίζε σε τίποτα αυτές στη φάση των ομίλων του Euro 2020, ωστόσο το στατιστικό που προκάλεσε αίσθηση είναι οι μηδέν τελικές προς την εστία του Βάτσλικ. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των “οράνιε”, καθώς σε κανένα ματς σε κύρια φάση τουρνουά, δεν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι δίχως να καταγράψουν κάποια τελική στην εστία.

Στο γράφημα της Opta / Stats Perform, φαίνονται οι τελικές προσπάθειες των Ολλανδών κόντρα στους Τσέχους. Συνολικά έξι προσπάθειες, καμία προς την εστία, αν και είχαν 0.9 xGoals.

Μάλιστα δεν κατάφεραν να στείλουν μεγάλες τελικές προσπάθειες προς την εστία, από πολύ κοντινή απόσταση. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στην περίπτωση των “οράνιε”, δεν κατέληξε καν στην εστία.

sport24.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.