Έρχονται αλλαγές που θα αλλάξουν την διοργάνωση του Chanpions League.

Η UEFA σύμφωνα με δημοσιεύματα ήρθε σε συμφωνία με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, προκειμένου να δώσει δύο θέσεις στους ομίλους του Champions League σε ομάδες που δεν εξασφάλισαν πρόκριση μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Δημοσίευμα της αθλητικής ιστοσελίδας “ The Athletic” αναφέρει ότι η UEFA συμφώνησε με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες για δύο έξτρα θέσεις στο Champions League, για εκείνες που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων τους.

Αν αυτό το σχέδιο, επί παραδείγματι, είχε τεθεί σε εφαρμογή την τρέχουσα σεζόν, ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Βιγιαρεάλ θα είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πρόκριση στους ομίλους, ακόμα και αν δεν το πετύχαιναν μέσω των πρωταθλημάτων τους και χάρη στη βαθμολογία τους στην UEFA.

Η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει την αντίδραση των οπαδών, αλλά και των εγχώριων πρωταθλημάτων, κυρίως επειδή η UEFA είχε βγει νικήτρια ενάντια στη ιδέα του European Super League.

Το πιθανότερο σενάριο να γίνει είναι να απονέμονται οι θέσεις στις χώρες και όχι τις ομάδες που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς σε μια σεζόν. Την τρέχουσα σεζόν την καλύτερη βαθμολογία την έχουν η Αγγλία και η Ολλανδία. Οι συγκεκριμένες συζητήσεις γίνονται στα πλαίσια του νέου φορμάτ του Champions League, που θέλει να εγκαθιδρύσει η UEFA από το 2024.

Meridianbet Sports – Η Αθλητική ενημέρωση έχει νέα έδρα!