Η απόφαση είναι οριστική. Στο Oπόρτο θα γίνει ο τελικός του Champions League.

Το «Ντραγκάο» του Οπόρτο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στις 29 Μαΐου. Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει τη μεταφορά της έδρας από την Κωνσταντινούπολη στην πόλη της Πορτογαλίας τις επόμενες ώρες.

Αρχική πρόθεση ήταν να διεξαχθεί ο μεγάλος αγώνας στο «Γουέμπλεϊ» και υπήρξαν οι σχετικές συζητήσεις με την αγγλική κυβέρνηση, ωστόσο παρουσιάστηκαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με την καραντίνα στην οποία θα έπρεπε να μπουν περίπου 2.000 άτομα, που ανήκουν στις κατηγορίες των υπαλλήλων της διοργάνωσης, των χορηγών, των επισήμων, αλλά και των διεθνών ΜΜΕ.

Η λύση του «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης είχε εγκαταλειφθεί νωρίτερα, καθώς η Αγγλία έχει την Τουρκία στη λίστα των κόκκινων χωρών από πλευράς ρίσκου για τη μετάδοση του κορωνοϊού και καλούσε τους φιλάθλους να μην ταξιδέψουν. Μάλιστα όσοι θα το… τολμούσαν, θα έπρεπε να μπουν επιστρέφοντας στο Νησί σε καραντίνα δέκα ημερών.

Η χωρητικότητα του «Ντραγκάο» είναι 50.000 θεατές και υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της UEFA και της πορτογαλικής κυβέρνησης για να επιτραπεί η παρουσία 20.000 θεατών στις κερκίδες. Αν αυτό εγκριθεί, εκτιμάται πως κάθε μία από τις δύο φιναλίστ θα πάρει από 6.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της.

sport-fm.gr