Ο ψυχολόγος που ήταν στην ιατρική ομάδα φροντίδας του Ντιέγκο Μαραντόνα επέρριψε σαφείς ευθύνες για τον θάνατό του στους Λεοπόλδο Λούκε και Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Μετά τις νοσοκόμες και τους συντονιστές τους, ήταν η σειρά του ψυχολόγου Κάρλος Άνχελ Ντίας να καταθέσει την Τετάρτη στις εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Ο 29χρονος επιστήμονας είναι το πέμπτο μέλος της ιατρικής ομάδας που κλήθηκε για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του θρύλου του ποδοσφαίρου προήλθε από έλλειψη επαρκούς φροντίδας, προκειμένου να αποδοθούν κατηγορίες για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του επικεφαλής νευροχειρουργού Λεοπόλδο Λούκε και της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάκοφ μέχρι τις 28 Ιουνίου. Οι δύο νοσοκόμες και ο υπεύθυνος συντονιστής τους δήλωσαν ότι ακολούθησαν τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών και αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη.

«Υπάρχει ευθύνη των γιατρών. Υπήρξαν πολλά προειδοποιητικά σημάδια ότι ο Μαραντόνα κινδυνεύει να πεθάνει. Και κανένας από τους γιατρούς δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει», δήλωσε ο συντονιστής Ροντόλφο Μπάκε προς τις εισαγγελικές αρχές στη δική του κατάθεση, υπερασπιζόμενος τη νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ. «Σκότωσαν τον Ντιέγκο», είπε, αναφερόμενος στους Λεοπόλδο Λούκε και Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Οι δύο νοσοκόμες τόνισαν επίσης ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι ο πρώην μεγάλος άσος της Αργεντινής έπασχε από καρδιακά προβλήματα, ενώ υπογράμμισε πως το σπίτι που επιλέχθηκε για την ανάρρωση του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την επέμβαση που έκανε στο κεφάλι, δεν ήταν εξοπλισμένο για έναν ασθενή με καρδιολογικά προβλήματα.

Τα επτά μέλη της ομάδας ιατρικής ομάδας, κινδυνεύουν να παραπεμφθούν σε δίκη ανάλογα με τα πορίσματα της έρευνας και με πιθανές ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 έτη.

sport-fm.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.