Ο Λεοπόλδο Λούκε, που κατηγορείται για εγκληματική αμέλεια στη νοσηλεία του Ντιέγκο Μαραντόνα, δήλωσε αθώος.

Με την κατάθεση του Λεοπόλδο Λούκε ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις για την εξακρίβωση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα το Νοέμβριο του 2020.

Ο 39χρονος νευροχειρούργος, οποίος θεωρείται το πιο σημαντικό μέλος της ιατρικής ομάδας που παρακολουθούσε τον θρύλο του ποδοσφαίρου, δήλωσε αθώος σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για εγκληματική αμέλεια στη νοσηλεία του.

Στις αρχές Μαΐου, μια έκθεση εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.

«Δεν φοβάμαι να πάω φυλακή», είπε ο Λούκε, σε συνέντευξή του λίγο μετά την έναρξη της έρευνας. «Είμαι υπερήφανος για αυτό που έκανα, δεν έφυγα ποτέ από το πλευρό του Ντιέγκο και προσπάθησα να τον βοηθήσω», διαβεβαίωσε ο Λούκε, περιγράφοντας τον Μαραντόνα ως φίλο του.

Την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε για την υπόθεση και η 36χρονη ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοζάτσοφ, η οποία μέσω της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι «δεν είχε καμία σχέση με την κλινική παρακολούθηση του ασθενούς, ο οποίος πέθανε από στεφανιαίο πρόβλημα, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε».

sport-fm.gr