Ο γιος του θρύλου του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών επειδή μαχαίρωσε έναν γείτονα του στη Νότια Καλιφόρνια με κυνηγετικό μαχαίρι κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας για κάδους απορριμμάτων, δήλωσαν οι εισαγγελείς την Τετάρτη.

Ο Aνταμ Aμπντούλ-Τζαμπάρ, 29 ετών, καταδικάστηκε την Τρίτη αφού ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες επίθεσης με θανατηφόρο όπλο και μία κατηγορία για οπλοκατοχή, ενώ η ποινή του έγινε αυστηρότερη λόγω πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Oραντζ.

Ο δικηγόρος του υιού Τζαμπάρ έφτασε σε δικαστικό διακανονισμό από και η ποινή του πελάτη του αναβλήθηκε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ώστε ο Aνταμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ να μπορεί να υποβάλει αίτηση για κατ′ οίκον περιορισμό αντί για φυλάκιση, δήλωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αξιωματικοί επιτήρησης θα αποφασίσουν εάν θα του επιτραπεί ο κατ′ οίκον περιορισμός. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και αντιτάχθηκαν στην πρόταση για διακανονισμό.

Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο γείτονάς του Σαν Κλεμέντε είναι γείτονες. Ο Ανταμ Αμπντούλ Τζαμπάρ μαχαίρωσε τον 60χρονο γείτονα του πολλές φορές στις 9 Ιουνίου του περασμένου έτους, καθώς ο άνδρας του ζήτησε το λόγο επειδή δεν έβγαλε τα σκουπίδια έξω για τον ηλικιωμένο συγκάτοικο του, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο 60χρονος, μαχαιρώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, υπέστη κάταγμα στο κρανίο και παραλίγο να πεθάνει από αιμορραγία αφού κατέρρευσε έξω από το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Αυτή η ποινή-χάδι αποτελεί δικαστική πλάνη», δήλωσε ο εισαγγελέας Τοντ Σπίτζερ μετά την καταδίκη. «Αυτός ο άντρας παραλίγο να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου μπροστά από τις πόρτες των επειγόντων περιστατικών αφού τον μαχαιρώσαν τόσο βίαια ξανά και ξανά ώσπου το κρανίο του έσπασε».

«Πιστεύουμε ότι η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής, για μια απλή διαμάχη για τους κάδους απορριμμάτων, είναι τόσο εξωφρενική που δικαιολογεί την ποινή φυλάκισης».

ΠΗΓΗ: Huffington Post